Hur går man ner i vikt?

Inledning

Hur går man ner i vikt på bästa sätt och vilka kosttillskott finns det som hjälper? Att gå ner i vikt och komma gång med sin träning är vision som många har gemensamt, strävan efter att leva ett hälsosammare liv och en mer självsäker livsstil. Viktnedgång är en tuff process som kräver stark mentalitet, uthållighet och tillit till processen. Grundstenarna för att gå ner i vikt är att ha ett uttänkt och balanserat tillvägagångssätt samtidigt som man måste vara villig att göra förändringar i sin vardag och sina vanor för att kunna nå sina viktminskningsmål. Vi kommer här att dela med oss av några av våra bästa tips för att lyckas gå ner i vikt och även tipsa om bra kosttillskott som kan göra att resan blir enklare!

Hur går man ner i vikt?

Det finns flera strategier och tillvägagångssätt för att gå ner i vikt, vissa passar bättre än andra man allt är såklart individuellt. Vi kommer att visa hur man kan gå ner i vikt på ett snabbt och säkert sätt där man snabbt kommer se resultat samtidigt som man fort blir engagerad i sin träning vilket kommer göra att man har större chans att nå sina mål. Detta kommer vara en lista med 9 viktiga saker att tänka på när du vill gå ner i vikt.

 1. Sätt upp realistiska mål att sträva efter: Det du ska börja med är sätta upp mål för dig själv som är både realistiska och uppenbara för att du under hela tiden ska ha något att jobba emot. Ett hett tips är att hela tiden jobba mot en stadig viktnedgång, ett exempel kan vara att man ska gå ner ett visst antal kilogram varje månad. Att ha mål gör att du alltid har någonting att jobba emot och det kommer även att bli viktig motivation för dig under hela viktnedgångsprocessen. Att ha ett mål med alldeles för snabb viktminskning kan vara svårt men också skadligt för kroppen så försök sätta ett mål som går att nå månad efter månad för att till slut se resultat.
 2. Skapa ett kaloriunderskott: För att du ska gå ner i vikt så handlar det främst om att ligga på ett kaloriunderskott, med det menas att du varje dag får i dig mindre kalorier än vad du förbränner. Detta kan du göra genom först räkna ut vad ditt dagliga kaloriintag ska vara, det gör de genom att kolla på faktorer som din längd, kön, vikt och ålder. För att du sedan ska ner i vikt så kan du antingen minska ditt dagliga intag av kalorier eller öka den mängd kalorier du förbränner varje dag.
 3. Ät hälsosam och bra mat: Lägg upp en bra matplan att följa för att enklare gå ner i vikt. Vad du äter är lika viktigt som att du tränar så därför måste du lägga upp en plan för att få en näringsrik och balanserad kost där du får i dig allt du behöver. Det är viktigt att du inkluderar alla möjliga livsmedel som frukt, magra proteiner, grönsaker, hälsosamma fullkorn samt fetter. Det du ska undvika är bearbetade livsmedel, snacks med hög sockerhalt samt energidrycker som innehåller mycket socker och kalorier. Var noga med dina portionsstorlekar och hur mycket du får i dig så att du kan hålla koll på och kontrollera ditt kaloriintag.
 4. Regelbunden fysisk aktivitet: Nyckeln till att gå ner i vikt är att träna regelbundet under en längre tid. En bra mängd att sikta på är 150 minuter aerob träning med 75 minuters måttlig intensiv träning varje vecka, helst tillsammans med styrketräning. Ett tips är att hitta aktiviteter som du tycker är kul som exempelvis joggning, simning eller någon bollsport. Det är viktigt att också styrketräna för att bygga muskler eftersom att muskler kräver energi vilket gör att du kommer förbränna kroppsfett snabbare ju mer muskler du har.
 5. Drick mycket vatten: Något som många kanske inte har koll på men som är avgörande för att gå ner i vikt är att du måste dricka stora mängder vatten. Vatten har flera positiva effekter som att det hjälper en med matsmältningen, det håller en hydrerad och det kan även hjälpa en att minska ens aptit. Byt ut sockerhaltiga drycker mot vatten och sikta på att få i dig minst 2 liter vatten per dag.
 6. Prioritera din sömn: Det är viktigt att få bra sömn för att gå ner i vikt, därför måste du prioritera att få en bra sömn varje natt. Bra sömn kommer hjälpa med din ämnesomsättning, minska dina hungerhormoner och hjälpa med din viktminskning. Ett bra mål är att ha mellan 7 till 9 timmars sömn varje natt för att stödja din viktminskning och förbättra din hälsa.
 7. Hantera din stress: Det är viktigt att undvika kronisk stress om du vill gå ner i vikt eftersom det kan störa din viktminskning. Det är viktigt att jobba med sin psykiska hälsa och det kan man göra genom att meditera, utföra mindfullness och engagera sig i avslappningstekniker. Det är även bra att hämta stöd hos vänner, familj eller proffs om det behövs.
 8. Mät dina framsteg: Det är viktigt att du håller koll på och mäter dina matintag, hur mycket du tränar och även hur mycket du sover för att se hur det går. Det kan dum göra genom att skriva en journal eller använda dig av mobilappar som gör att du hela tiden har koll på hur du ligger till. Fördelen med detta är att du kan upptäcka mönster, vilket gör att du lätt kan göra justeringar om det skulle behövas, men också fira dina prestationer på vägen.
 9. Ta hjälp av närstående: Att gå ner i vikt kan vara mycket svårt och det kan behövas stöd från vänner och familj. De kan ge råd och tips på hur man går ner i vikt och du kanske även hittar någon att göra resan tillsammans med. Att ha någon att träna med oavsett om det är en vän eller en personlig tränare kan vara ett bra tips för att öka motivationen.

Något som är mycket viktigt när du gå ner i vikt är att ha i åtanke att det är en process som tar tid och kräver uthållighet, mental styrka, tålamod och konsekvens. Något som är viktigt att tänka på det övergripande välbefinnandet och inte bara siffrorna eftersom det kan ta ett att innan man ser resultat. Det viktigaste är att komma in i rutiner som gör att man i längden orkar träna för då kommer resultat att visa sig till slut. Att gå ner i vikt är en långsiktig metod och ett långsiktigt tankesätt för att få en bättre livsstil.

Kosttillskott som hjälper en att gå ner i vikt?

För att gå ner i vikt kan du använda dig av olika slags preparat och kosttillskott. Fettförbrännare är ett mycket händigt preparat att använda sig av om du har bestämt dig för att gå ner i vikt. Fettförbrännare har flera positiva effekter som exempelvis att den ökar ens fettförbränning och den mängd kalorier som man gör av med, det gör i sin tur att det blir lättare att hamna på ett kaloriunderskott och gå ner i vikt. Fettförbrännare tar även bort hungerkänslor och suget efter socker vilket gör att du kommer att få i dig mindre kalorier vilket kommer hjälpa din viktminskning.

Vilket fettförbrännare är bäst?

Fettförbrännare en produkt som har hjälpt många att gå ner i vikt. Marknaden för fettförbrännare är stor och det kan vara svårt att hitta vilket kosttillskott som är bäst för dig, vi ska därför hjälpa dig och ta fram de bästa tipsen . Vi kommer att rekommendera de 5 bästa fettförbrännarna som finns på marknaden för att du ska kunna påbörja din viktminskningsresa!

Ripped Pro, 60 caps

Denna fettförbrännare kommer från märket Star Nutrition och är en grym produkt om du har som mål att gå ner i vikt. Denna produkt gör att du håller dig pigg samtidigt som den innehåller viktiga ämnen och vitaminer och mineraler för att hjälpa dig gå ner i vikt. Denna produkt hjälper också att reglera blodsockret då den innehåller ett ämne som heter krom. Den rekommendera dosen är att ta 2 doser per dag, man kan välja om man vill ta dem samtidigt eller om man vill dela upp doseringen. Kosttillskottet kommer i kapselformat och en produkt innehåller 60 kapslar.

 • Tillhör kategorin fettförbrännare
 • Med uppiggande koffein
 • Krom för blodsockret
 • Med växt- och örtextrakt
 • Perfekt under diet
 • 30 portioner per förpackning

Xtreme Ripped, 120 caps

Denna grymma produkt kommer från tillverkaren Delta Nutrition och är ett måste om du vill gå ner i vikt. Kosttillskottet bör användas tillsammans med kaloriunderskott samt en väl balanserad träningsplan. Med Xtreme Ripped behöver du endast en dosering per dag vilket är 4 kapslar, det går att ta på tom mage men undvik att ta sent på kvällen då det undviker mycket koffein vilket kan störa sömnen. 120 kapslar per burk vilket innebär full månadsförbrukning.

 • Innovativ blandning ingredienser
 • Innehåller bland annat karnitin, koffein, grönt te och grönt kaffe extrakt
 • En dosering om dagen räcker
 • Full månadsförbrukning3
 • Tillhör produktkategorin fettförbränning
 • 30 doseringar per förpackning.

Ripped Hardcore Fettförbrännare 90 Kapslar

Detta är en väldigt populärt och högkvalitativ fettförbrännare från märket Chained Nutrition. Ripped Hardcore innehåller höga halter av koffein och motverkar på så sätt trötthet samtidigt som den ger ökad koncentration. Produkten består av mycket högkvalitativa ämnen som Capsimax och krom vilket gör den till ett enastående val om du vill ha det allra bästa. Kosttillskottet kommer i kapslar och varje produkt innehåller 90 kapslar, man behöver endast ta en kapsel per dag.

 • Högkoncentrerad och hardcore, endast 1 kapsel per dag
 • Höjer fokus
 • Underhåller den basala ämnesomsättningen
 • Räcker i 90 dagar
 • Omåttligt populär storsäljare – prova du också!

Fat Burner, 120 caps

Fat Burner, 120 från Weider är ett måste att ha om du letar efter en fettförbrännare som kommer leverera. Produkten är mycket vanlig bland de som går på diet och kosttillskottet innehåller intressanta och nytänkande produkter som har visat sig fungera riktigt bra. Korrekt dosering är tre kapslar per dag och då i samband med varenda måltid. En burk innehåller 120 kapslar och håller då i 40 dagar.

 • Innehåller en kombination av naturliga örter och extrakt 
 • Innehåller endast naturligt koffein från grönt te 
 • Tre kapslar, en gång om dagen räcker
 • 40 portioner per burk

Black Burn, 120 caps

Om du vill ha en riktgt bra och omtalad fettbrännare så är Black Burn från Sticker2 Europe det perfekta kosttillskottet för dig. Detta är en produkt som är stark och har en tydlig effekt och eftersom den innehåller mycket protein är den inte rekommenderad att ta på kvällen utan hellre på morgonen. Denna produkt hjälper en att gå ner i vikt samtidigt som den motverkar utmattning vilket är vanligt när man är på diet och utsätts för kaloriunderskott. Man ska ta fyra kapslar varje dag, de första två en timme inna frukost och de andra två 4 timmar efter den första doseringen.

 • Kraftfulla doseringar av välkända ämnen.
 • 300 mg koffein per dosering.
 • Med extrakt från kaktus, druvkärnor, yerba maté och mer.
 • Full månadsförbrukning per förpackning.

Slutsats

Nu har vi skrivit om våra bästa tips för hur man går ner i vakt samt vilka kosttillskott som kan vara till hjälp vid viktminskning. Samtliga fettförbrännare är perfekta för dig som vill börja gå ner i vikt och vill ha ett kosttillskott som ger dig en boost och hjälper dig nå dina mål. Det kan vara svårt att välja vad för fettförbrännare man ska köpa och vi hoppas att vi har gett dig tips och vägledning vid ditt köp. Gymgrossisten säljer även alla dessa produkter. Om du har några frågor så är det bara att kontakta oss!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen