Vad är PWO och vilket PWO är bäst?

Inledning

Vad är PWO och vilket ska du välja? PWO står för ”pre-workout” och är det kosttilskott som man tar innan man tränar för att öka ens uthållighet, energinivå samt fokus. PWO har blivit väldigt stort och inte minst hos idrottare på hög nivå och fintnessentusiaster som strävar efter att maximera sina träningsresultat. De ingredienser som vanligtvis finns i PWO är kreativ, amonisyror, koffein, beta-alanin och olika mineraler och vitaminer.

Koffein har egenskaperna att göra en pigg och alert och minska trötthet medan aminosyrorna som exempelvis L-arginin och L-citrullin bidrar till en ökad blodcirkulation och pump i musklerna. Kreatin har egenskaperna att öka ens prestationsförmåga och muskelstyrka och beta-alanin gör att man får mindre mjölksyra genom att man förbättrar muskeluthålligeheten.

Varför är PWO bra?

PWO är ett prestationshöjande kosttillskott vilket innebär att du tar det innan ditt träningspass för att du ska prestera bättre under själva träningspasset. PWO har flera positiva effekter som exempelvis att man får mer energi, bättre fokus, ökad styrka och att man kan uppleva mer pump i ens muskler. Effekterna som utlovas när man tar PWO är att man orkar att lyfta tyngre vikter, fler repitioner och även en stigande motivation. PWO är mycket bra innan ett gympass då det dels kan behövas motivation och en liten boost men också att man blir starkare vilket kommer göra att man lyfter mer vilket kommer göra att man kommer kunna se tydliga resultat av sin träning.

När ska du ta PWO?

PWO finns i flera olika former, vanligast är pulverform eller kapslar men det finns även flytande form då de kommer i ”shots” format. För att få ut en optimal effekt av PWO så ska man ta det 30-45 minuter innan träningspasset. Detta ska man göra för att det ger tillskottet tillräckligt med tid för att det ska kunna smältas och absorberas av kroppen så att man kan ta vara av tillskottets effekter under själva träningspasset. Något som är viktigt att tänka på är att en central ingrediens i PWO är koffein vilket har uppiggande effekter och det kan därför vara svårt att sova om man tar PWO för sent på kvällen. Det är viktigt att läsa instruktionerna på produktetiketten så att man vet vilken dosering man ska ta samt vilken tidpunkt när det är optimalt att ta tillskottet.

Vilket PWO ska du välja?

PWO är en etablerad produkt och på marknaden finns det oerhört många olika typer och märken av PWO. Det kan vara svårt och förvirrande när man själv ska välja vilket PWO man ska köpa, vi ska därför rekommenderar 5 olika PWO som både vi och marknaden tycker är riktigt bra och kommer ta dina träningspass till nya höjder.

Gold Standard PWO, 330g

Denna produkt kommer från märket Optimum Nutrition och är ett grymt PWO som är perfekt för dig som vill ha en prestationshöjande produkt som kommer ge dina träningspass ett rejält boost. PWO finns att köpa i 5 olika riktigt goda smaker vilket gör det roligare och enklare att äta. Just detta PWO är tillverkat mer relativt lite koffein vilket är bra för dig som gillar att träna lite senare på kvällen utan att få sömnsvårigheter. Produkten väger 330 gram och den räcker till 30 doseringar, det rekommenderade är att blanda en skopa PWO med 3,5 dl vatten för att sedan dricka 30 minuter innan träningspasset.

 • 3 400 mg kreatinmonohydrat
 • 1 500 mg CarnoSyn®
 • 175 mg koffein
 • Flera smaker att välja mellan
 • 30 portioner per förpackning

Mutant Madness PWO

Mutant Madness PWO är ett högkvalitativt och mycket kraftfullt PWO från märket mutant. Detta är en grym produkt som är sedd för de erfarna atleterna som strävar efter att maximera sina gympass och söker efter det lilla extra. Denna PWO går även att få i 5 olika exotiska smaker som är riktigt goda. Just detta PWO är inte avsett för lugna träningspass utan är mer avsett för högintensiva och extrema träningspass där man kan behöva en extra boost för att prestera på topp!

 • Ny, ultrakoncentrerad PWO från Mutant
 • En potent mix av bland annat koffein, arginin, citrullin och beta-alanin
 • 330 mg koffein från totalt fem olika källor!
 • Ger explosiv pump, ökad styrka och förbättrad uthållighet
 • Fenomenala smaker

C4 Ultimate, 440 g

C4 Ultimate är ett exceptionellt PWO som är ett måste för dig som vill nå nya höjder med din träning. Detta PWO från tillverkaren Cellucor finns i tre exotiska smaker och är skapat för att verkligen pigga upp konsumenten. C4 Ultimate har en mycket hög halt av koffein vilket ökar uppmärksamhet, koncentration och vakenhet. Detta är ett PWO som är mycket uppskattat av många atleter på hög nivå som gillar att maximera sina träningspass för att få tydliga resultat. C4 Ultimate har en volym på 440 gram och det är 20 portioner per förpackning.

 • Högdoserad PWO 
 • Med Nitrosigine® och CarnoSyn® 
 • 6 000 mg citrullin per skopa 
 • 3 200 mg beta-alaning per skopa 
 • Med kakaoextrakt innehållandes teobromin
 • 20 portioner per förpackning

Extasis Pre Workout, 20 servings

Extasis Pre Workout är ett fenomenalt PWO från det etablerade märket Stacker2 europe. Produkten kommer i tre olika smaker och det ger massiva doseringar av aktiva doseringar samtidigt som det ger ett långsamt utsöndrande av koffein. Detta PWO innehåller därtill även exceptionella och avancerande ämnen som EnExtra och Olea Europaea och det långsamt utsöndrande koffeinet. Med 4000 mg beta-alanin så garanteras det stickningar och därtill innehåller PWO:et också 3000 mg kreativ per skopa vilket ökar den fysiska prestationen.

 • Högdoserad PWO
 • Med 300 mg långsamt utsöndrande koffein
 • Med hög dos beta-alanin och citrullin
 • Dricks direkt efter blandning
 • 20 portioner per förpackning

High Volume, 252g

High Volume är ett koffeinfritt PWO från märket Physique enhancing science. Detta PWO har fokuserat på ingredienserna argininnitrat, citrullin och glycerol för att skapa ett utmärkt PWO utan att behöva använda sig av koffein. Produkten har en vikt på 252 gram och finns att köpa i tre olika uppfriskande och exotiska smaker. Denna produkt kan du använda när som helst på dygnet utan att störa sömnen och den fungerar även att använda tillsammans med andra produkter från samma tillverkare.

 • PWO fri från koffein
 • Med argininnitrat, citrullin och glycerol
 • Kan kombineras med andra produkter från PES
 • 36 portioner per förpackning

Slutsats

Nu har vi gett tipsa om de 5 bästa PWO som finns på marknaden. Alla dessa PWO produkter har många fantastiska egenskaper och fördelar för den som vill maximera sina träningspass för att se tydliga resultat. Det kan vara svårt att välja vad för protein man ska köpa och vi hoppas att vi har gett dig tips och vägledning vid ditt köp. Gymgrossisten säljer även alla dessa produkter. Om du har några frågor så är det bara att kontakta oss!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen