Vilket är det bästa kaseinproteinet?

Inledning

Kasein är ett protein som kommer från mjölkprotein och som har en positiv effekt på muskeltillväxt samt återhämtning efter man har tränat. Kasein är ett protein som man kan finna i både mjölk och ost, mjölk består till 80% av kasein och kasein är en väldigt bra proteinkälla. Kaseinprotein används för att hjälpa kroppen att bygga muskelmassa och är också ett av de vanligaste ingredienserna som finns i proteinpulver.

Kasein är ett långsamt protein vilket innebär att proteinet tas upp väldigt långsamt i kroppen. Det brukar jämföras med vassle som till skillnad från kasein tas upp väldigt snabbt i kroppen. Om du vill bygga muskler på och få en ökad tillväxt av din muskelmassa på sikt är det fördelaktigt att använda dig av kaseinprotein.

Att veta hur man ska gå tillväga när man ska välja kaseinprotein kan vara svårt och därför ska vi nu berätta hur och vilket kasein du ska välja!

Varför är kaseinprotein bra?

Kaseinprotein är ett mycket vanligt protein som har många positiva effekter. Eftersom det bryts ner långsamt så är det mycket mättande och kroppen kan verkligen ta vara av alla proteiner. Genom att äta kaseinprotein så byggs musklerna upp lättare, det hjälper musklerna att återhämta sig och bibehålla sin spänts. Eftersom att det innehåller höga halter av kalcium så har de egenskaperna att bryta ner underhudsfettet, det kan i sin tur hjälpa en att gå ner i vikt. En annan fördel är att det gör att man får starkare skelett.

När ska du ta kaseinprotein?

Eftersom att kasein är ett protein som tas upp långsamt av kroppen så är det optimalt att inta kaseinet på kvällen 1-2 timmar innan man ska gå och lägga sig. Detta då för att kroppen ska kunna ta upp proteinet under natten och på så sätt bearbeta det till sin fördel. I jämförelse med andra proteiner så har kasein en skyddande effekt på kroppens muskler, det innebär att kasein är bra för att bygga upp musklerna och bibehålla spänsten i dem på lång sikt. Det går även att få i sig kaseinet mellan måltiderna under dagen och på så sätt kunna underhålla muskelmassorna samtidigt som man håller blodsockret i styr. Kaseinprotein går även mycket bra att blanda med annat protein som vassle, de olika proteinernas egenskaper kommer göra att dem tas upp av kroppen i olika hastighet. Vill du istället ta ett snabbverkande protein så passar vassleprotein mycket bättre då kroppen tar upp det mycket fortare.

Vilket kaseinprotein ska du välja?

Det är svårt att veta vilket kaseinprotein som du ska köpa. Eftersom att utbudet är så stort kan det bli lätt att känna sig förvirrad vid valet av rätt kaseinprotein. Vi ska därför nu hjälpa dig att ta fram 5 kaseinprotein som både vi och marknaden tycker är mycket bra.

100% Casein Complex, 920 g

Kaseinprotein från märket Scitec Nutrition som förser dina muskler med micellärt kasein samt kalciumkaseinat för en längre utsöndringsprocess. Detta är perfekt för dig som vill ha ett bra proteintillskott för att få en ökad positiv effekt av din muskelmassa och få ut maximalt av din träning.

 • Innehåller en högkvalitativ blandning av både micellärt kasein och kalciumkaseinat
 • Ger 23 gram protein per portion 
 • Protein som bidrar till ökning och bibehållna av kroppens muskelmassa
 • Kalcium bidrar till normal muskelfunktion 
 • Tillsatt blandning av aminosyror och matsmältningsenzymer 
 • God smak och lätt att blanda med vätska
 • 30 portioner per förpackning

100% Casein Gold Standard, 908 g

Detta kaseinprotein från Optimum Nutrition är ett bra kaseinprotein som har en fördröjd verkan vilket gör att det är bra att ta löpande under dagen men absolut optimalt att ta innan läggdags. Då får musklerna en jämns ström av aminosyror under natten och bra förutsättningar för att återhämta sig. Denna förpackning väger 908 gram vilket är 27 portioner. Den finns även i en dubbelt så stor förpackning.

 • Kvalitativt proteintillskott med tidsfördröjd verkan
 • Skapar goda förutsättningar för återhämtning och tillväxt
 • Hög mättnadskänsla tack vare dess krämiga konsistens 
 • Innehåller micellärt kasein, vilket är den mest naturliga formen av kasein
 • 27 portioner per förpackning

ELIT Casein Protein, 750 g

Denna produkt kommer från märket Elit Nutrition och är det perfekta kosttillskottet för dig som gillar varierade smaker. Detta kaseinprotein kommer i 4 olika goda smaker som gör det lättare och roligare att få i sig proteinet. Proteintillskottet är helt fritt från gluten och är optimalt att ta som mellanmål eller innan du går och lägger dig. Elit kasein protein innehåller 27 gram protein per skopa och är perfekt för de som vill få ut det maximala av sin träning. Med detta protein kan du göra både en god proteinshake eller proteinpudding samt att det funkar bra tillsammans med en diet vid proteintillskott.

 • 27 gram protein per skopa
 • Innehåller kalciumkaseinat och micellärt kasein
 • Långsam utsöndring av aminosyror 
 • Kan drickas som shake eller ätas som pudding
 • Kommer i flera goda smaker
 • 22 portioner per förpackning

Supreme Casein, 750g

Detta kaseinprotein från Star Nutrition är ett mycket högkvalitativt proteintillskott som kommer ge maximera resultaten från din träning. Detta är gott och krämigt protein som ger 25 gram protein per skopa. Supreme Kasein består av mjölkproteinkoncentrat som består till störst del av kasein och lite vassle. Den finns att köpa i 9 olika smaker samt en neutral smak vilket gör att du kan välja exakt det som du tycker är godast. Detta proteinpulver innehåller laktas vilket är en enzym som bryter ner mjölksocker vilket gör att det kan användas vid laktosintolerans. Förpackning väger 750 gram vilket räcker till 25 doseringar.

 • Hela 80% fullvärdigt protein
 • Snällt mot magen
 • Härligt krämig konsistens
 • Fantastiska smaker
 • Perfekt som kvällsprotein
 • 25 portioner per förpackning

Slow Casein, 900 g

Detta högkvalitativa kaseinprotein från Swedish Supplements är ett måste för dig som vill få ut maximal effekt från din träning. Varje portion ger 26 gram protein men endast 1,5 gram kolhydrater och fett vilket gör den effektiv och bra för en diet vid viktminskning. Den kommer med 6 stycken olika smaker vilket gör att du kan göra goda mellan och kvällsmål. Denna är mycket bra för mellanmål och kvällsmål tack vare att kasein blandar sig så tjockt vilket gör att man kan laga både shakes och proteinpuddingar. Vill du göra en god shake med Slow Casein, 900 g ska du ta en skopa protein vilket är 32 gram tillsammans med 2-3 dl mjölk eller vatten. En förpackning väger 900 gram och innehåller 28 serveringar.

 • Micellärt kaseinprotein
 • Varje portion ger 26 gram högvärdigt protein
 • Blandar sig till ett krämigt protein
 • Passar bland annat som kvälls- eller mellanmål
 • 28 portioner per förpackning

Slutsats

Nu har vi visat våra egna och marknadens 5 favoriter. Alla dessa kaseinprotein produkter har många bra egenskaper och fördelar och är perfekta för dig som vill få ut maximalt ur din träning. Det kan vara svårt att välja vad för protein man ska köpa och vi hoppas att vi har gett dig tips och vägledning vid ditt köp. Gymgrossisten säljer även alla dessa produkter. Om du har några frågor så är det bara att kontakta oss!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen