Vilket är det bästa vassleproteinet?

Inledning

Vad är vassleprotein och vilket ska du välja? Vassleprotein som även kallas ”Whey” är ett mjölkprotein och det utgör ungefär 20% av det totala proteininnehållet i komjölk. Protein är viktig om du vill bygga muskler då, det kan därför underlätta att kosttillskott i form av exempelvis vassleprotein öka det dagliga intaget av protein. Vassleprotein är ett mycket välkänt protein och är ett kosttillskott som ofta används av fitnessintresserade person och idrottare på hög nivå.

Vassleprotein utmärker sig då det har en tydliga aminosyraprofil samt att det även består av alla 9 samtliga aminosyor som kroppen är i behov av för att både kunna bygga men också reparera muskler. Vassleprotein finns i två olika former, vassleproteinkoncentrat och vassleproteinisolat. Den vanligare äv de två formerna är vassleproteinkoncentrat som är rik på fett och laktos och som innehåller 70-80% protein. Vassleproteinisolatet är däremot mer koncentrerad och innehåller vanligtvis drygt 90% protein och har en mindre andel av fett och laktos. Vassleproteinisolatet är något dyrare men är ett bra alternativ för de personer som är extra känsliga mot laktos.

Varför är vassleprotein bra?

Vassleprotein har mängder med positiva effekter förutom att det innehåller en masa protein. Det som skiljer vassleprotein från kaseinprotein är att absorberingshastigheten är betydligt snabbare vilket gör den till ett perfekt val för återhämtning efter träning eller om man vill tillgodose kroppen proteinbehov under eller efter själva träningen. Proteinet innehåller även mängder med viktiga aminosyror, speciellt leucin som är viktig för kroppens muskeluppbyggnad samt proteinsyntesen. Vid styrketräning med syfte att öka ens muskelmassa och bli starkare är vassleprotein ett mycket bra kosttillskott som kommer underlätta hjälpa en att utvecklas. Vassleprotein har andra hälsofördelar och är ett bra kosttillskott att om man vill gå ner i vikt eftersom att proteinet dämpar ens aptit, förbättrar kroppssammansättningen och bränner kalorier. Vassleproteinets främsta förmåga är att fungera som en proteinkälla att ta direkt efter träning just tack vara det snabba upphämtningsförmåga, men den fungerar även bra om motverka muskelnedbrytning när man går på diet och ligger på kaloriunderskott.

När ska du ta vassleprotein?

Vasslprotein ska tas i samband med eller direkt efter träningspasset om man vill få ut maximalt av kosttillskottet eftersom att absorberingshastigheten är så snabb. Om man är ute efter att bygga muskler kan man sikta på att få i sig runt 2 gram per kg kroppsvikt per dag. Den mängden protein kan vara svårt att få i sig om man endast äter mat under dagen och det är därför vassleprotein fungerar så bra och är så smidigt. Vassleprotein kommer vanligtvis i pulverform och blandas med antingen mjölk eller vatten för att skapa proteinshakes. Det går även att använda proteinpulvret i bakverk eller i andra recept om man vill det. Hur mycket protein man tar varje dag är olika för alla och det beror på vilken typ av träningsform man utför, vikt och ens näringsbehov.

Vilket vassleprotein ska du välja?

Det är svårt att veta vilket vassleprotein som du ska köpa. Eftersom att utbudet är så stort kan det bli lätt att känna sig förvirrad vid valet av rätt vassleprotein. Vi ska därför nu hjälpa dig att ta fram 5 vassleprotein som både vi och marknaden tycker är mycket bra.

100 % Whey Isolate, 2000 g

Detta vassleprotein från Scitec Nutrition en mycket näringsrik men också välsmakande produkt. 100 % Whey Isolate är ett vassleproteinisolat vilket innebär att det innehåller lite fett samtidigt som det är isolerat. Produkten innehåller endast 0,6 gram kolhydrater per skopa samtidigt som det är rikt på många aminosyror. Det här är den perfekta produkten för den som vill ha ett protein av hög kvalitet.

 • Högkoncentrerat och kolhydratsnålt vassleproteinisolat
 • Mycket låg fetthalt – 0,1 g fett per dosering!
 • Främjar muskeluppbyggnad och återhämtning
 • Berikat med L-Glutamin
 • Rik på BCAA
 • 80 portioner per förpackning

Optimum Nutrition 100% Whey Gold Standard Vassleprotein 908 g

Detta är det absolut mest solde proteinpulvret i världen vilket säger mycket om hur bra detta kosttillskott är. Det här vassleproteinet har en hög kvalitet och finns att köpa i en mängd olika smaker. Proteinet består av hydroliserade vasslepeptider, det innebär förenklat att proteinet på förhand har brutits ner till korta kedjor av aminosyror. Detta är ett mycket bra vassleprotein om man har som fokus att öka sin muskelmassa och den här produkten används av idrottare på hög nivå och många engagerade profiler inom fitness. Proteinhalten ligger på runt 80% vilket är bra och kommer garanterat ta din träning till nya höjder.

 • Tas snabbt upp av kroppen 
 • Enkelt att blanda ut med valfri vätska
 • Hydrolyserade vasslepeptider
 • Hjälper med muskeluppbyggnad
 • Tillgängligt i många goda smaker

Whey-80 Vassleprotein 1 kg

Detta vassleprotein från det välkända märket Star Nutrition är ett vassleproteinkoncentrat som finns att köpa i flertalet smaker och som har en mycket hög proteinhalt. Denna produkt är grym när du behöver få i dig protein för att öka din muskelmassa, men detta kosttillskott hjälper dig också att bibehålla din muskelmassa. Whey-80 är ett fantastiskt val för dig som går på diet då en dosering endast innehåller 140 kalorier. Whey-80 är norra Europas mest sålda protein och det lever verkligen upp till sina förväntningar. Ett packet räcker till 27 serveringar.

 • Marknadsledande vassleprotein
 • Över 20 Fantastiska smaker
 • Utmärkt löslighet
 • Höj proteinintaget enkelt
 • 27 gram protein per servering
 • 27 portioner per förpackning

100% Whey Protein Professional, 920 g

Det här vassleproteinet som kommer från Scitec Nutrition är protein som är naturligt rik på en hel del viktiga aminosyror. Detta protein har en boostad formula där man har blandat viktiga men som taurin, glutamin och leucin, därefter har man även adderat några matsmältningsenzymer. Extra bra för de som är känsliga för laktos då laktoshalten är mycket låg. Denna produkt är grym för den som har som mål att bygga muskler och öka sin muskelmassa och den kommer också i flera exotiska smaker.

 • En högvärdig källa till protein som bidrar till muskeltillväxten
 • Superb smak – välj mellan 9 läckra varianter
 • Berikad med extra leucin, glutamin och taurin
 • Innehåller kalium som stödjer den normala muskelfunktionen
 • Tillsatta matsmältningsenzymer optimerar upptaget
 • Reducerad laktoshalt, tolereras väl även av känsliga magar
 • 30 portioner per förpackning

SUPER WHEY ISOLATE, 1300 g

SUPER WHEY ISOLATE är ett vassleproteinisolat vilket innebär att den har en högt renad form av just vassle där varje skopa innehåller 40 gram protein. Proteinet har många intressanta och komplexa ingredienser och har en enastående proteinhalt som överskrider 90%. Detta är ett protein för dig som vill bygga muskler och som är i behov av större mängder protein. Detta vassleprotein innehåller extremt lite fett och kolhydrater och fungerar bra under diet.

 • Ultrarenat vassleproteinisolat
 • Hela 90 % protein!
 • Välkomponerade och krämiga smaker
 • Stimulerar muskeluppbyggnad
 • Med enzymkomplex
 • 26 portioner per förpackning

Slutsats

Avslutningsvis är vassleprotein en mycket bra produkt och kosttillskott för att öka muskelmassa och nå sitt dagliga proteinintag . Alla dessa vassleprotein produkter har många bra egenskaper och fördelar och är perfekta för dig som vill få ut maximalt ur din träning. Det kan vara svårt att välja vad för protein man ska köpa och vi hoppas att vi har gett dig tips och vägledning vid ditt köp. Gymgrossisten säljer även alla dessa produkter. Om du har några frågor så är det bara att kontakta oss!

1 reaktion på ”Vilket är det bästa vassleproteinet?”

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen