DAA:s effekt på testosteronvärdet

Inledning

Vad är DAA? DAA står för D-asparaginsyra och är en aminosyra som finns naturligt i kroppen men som också blivit vanligt i form av kosttillskottet DAA som är vanligt förekommande bland fitnessentusiaster. Det som kosttillskottet DAA gör är att det ökar produktionen av testosteron i kroppen, vilket sker med hjälp av en rad reaktioner som händer i kroppen. Att ta DAA som kosttillskott har visat sig vara bra på många sätt när det kommer till träning eftersom man får förbättrad uthållighet och lättare att bygga muskelmassa. Vi ska i denna artikel förklara vad DAA är, varför det är bra och även ge våra och marknadens bästa tips på DAA kosttillskott.

Vad är DAA?

DAA påverkar testosteronvärdet på det sättet att det ökar produktionen av manliga könshormoner, det hjälper också uppbyggnaden av hormonet GH och hormonet IGF-1 som är ett insulinliknande hormon.

GH är ett hormon som har stor betydelse för muskeltillväxten eftersom de både bidrar till tillväxt samt att det främjar delningar men också bildningar av celler i kroppen. Det som är unikt med GH hormonet är att det hjälper till att öka proteinsyntesen i musklerna när det behövs, exempelvis precis efter ett hårt träningspass. Det har alltså en positiv effekt på muskeluppbyggnad, men är också bra för kroppens förbränning och prestation.

GH hormonet hjälper även kroppen att sätta fart på produktionen av det insulinliknande hormonet IGF-1. Detta är ett hormon som är bra för kroppens skelett då det hjälper kroppen att öka produktionen av collagen och cellprotein. Detta är bra för alla som vill ha ett starkt och friskt skelett och inte minst för dig som tränar mycket.

Hur påverkar DAA testosteronvärdet?

DAA är ett grymt kosttillskott för dig som har som mål att öka produktionen av testosteron i kroppen. Att vilja öka sin testosteronproduktion kan bero på att man redan har passerat sin hormonella topp eller att man av andra skäl har låg egenproduktion av testosteron. Det som händer när man tar DAA är att det signalerar till kroppen att öka produktionen av testosteron. Detta sker genom att kosttillskottet interagerar med hypotalamus via NMDA receptorer, det kommer i sin tur göra att hypotalamus börjar producera hormonet GnRH. GnRh går sedan till hypofysen som i sin tur börjar producera hormonerna FSH samt LH. När dessa hormoner släpps fria i blodbanan och når testiklarna får de specialiserade celler vid namn ”leydigceller” att producera testosteron. Hormonet FSH kommer att, genom att interagera med sertoliceller, ha en mer direkt effekt på nybildningen av spermier.

Något som är viktigt att veta är att även fast DAA säger åt kroppen att öka produktionen av testosteron så kan det aldrig generera en högre produktion än vad som är möjligt för dig som individ. DAA har istället som primär funktion att hålla en bra balans av testosteronproduktionen.

När ska man ta DAA?

När man tar DAA är det viktigt att man följer anvisningarna som finns på produkten och håller sig till den delgiva rekommenderade doseringen. DAA som kosttillskott som man kan ta i form av både pulver och piller vilket är bra för de som gillar att göra shakes eller för dem som smidigt vill svälja ett piller. När ska man ta DAA? DAA är ett kosttillskott som man bör ta på kvällen då det ger bäst effekt och ger dig bäst möjlighet för att få ut så mycket som möjligt av kosttillskottet. Något som är viktigt att tänka på är att man vara uppmärksam över de effekter som uppstår vid användning av DAA som kosttillskott, upplever du negativa bieffekter eller förändringar i din hälsa bör du sluta ta kosttillskottet och rådgöra med din läkare.

Vilket DAA ska du välja?

Det kan vara svårt att veta vilket DAA kosttillskott som du ska köpa. Marknaden erbjuder en rad olika alternativ som alla är olika. Vi ska därför nu hjälpa dig att ta fram några DAA produkter som både vi och marknaden tycker är mycket bra.

D-Aspartic Acid, 144 g

 • 100 % ren DAA
 • Helt biologiskt tillgängligt
 • Lätt att använda
 • Används på kvällen

DAA+ZMA, 180 caps

 • DAA och ZMA i en och samma produkt
 • Med zink som bidrar till normala testosteronnivåer i blodet.
 • Med magnesium som bidrar till normal proteinsyntes
 • Berikad med selen och D-vitamin
 • Full månadsförbrukning

DAA Xtreme Prolact-Block, 60 tabs

 • 3 200 mg DAA per två tabletter
 • Full månadsförbrukning
 • Hög dos zink, vitamin B6 och vitamin E
 • Mycket populär i produktkategorin muskelökning

Zoomad Wildbeast Testobooster II 30 servings, 240 caps

 • Med zink för normala testosteronnivåer
 • DAA, fenugreek, maca och mer
 • Räcker i 30 dagar

Slutsats

Nu har vi visat våra egna och marknadens 5 favoriter. Alla dessa DAA produkter har många bra egenskaper och fördelar och är perfekta för dig som vill öka din testosteronproduktion. Det kan vara svårt att välja vad för DAA man ska köpa och vi hoppas att vi har gett dig tips och vägledning vid ditt köp. Gymgrossisten säljer även alla dessa produkter. Om du har några frågor så är det bara att kontakta oss!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen