Fördelarna med hydrolyserat vassleprotein

Vad är hydrolyserat vassleprotein?

Vad innebär det att ett protein är hydrolyserat? Allt protein som finns består av långa kedjor av aminosyror. Det gör att vi måste bryta ner kedjorna till enskilda aminosyror innan vår kropp kan ta upp och använda aminosyrorna. När proteinet däremot är hydrolyserat så har dessa kedjor av aminosyror redan brutits ner till mindre delar, vilket gör att kroppen behöver bryta ner mindre av proteinet på egen hand. Eftersom en stor del av kroppens arbete redan är gjort förklarar det varför hydrolyserat protein tas upp betydligt snabbare av kroppen. Hydrolyserat vassleprotein är därför som vanligt vassleprotein där skillnaden är att aminosyrorna redan brutits ner på förhand.

Varför är hydrolyserat vassleprotein bra?

Är hydrolyserat protein bättre än icke hydrolyserat protein? Om du vill ha ett förstaklassigt kosttillskott är hydrolisert vassleprotein perfekt för dig. Eftersom kroppen inte på egen hand behöver bryta ner aminosyrorna gör det att kroppens upptagningsförmåga blir extremt snabb. Hydrolyserat vassleprotein är mycket bra för dig som har mål att bygga mycket muskler. Snabbare upptagningsförmåga av protein har visat sig stimulera proteinsyntesen betydligt mer än i protein med längre upptagningshastighet eftersom tillgängligheten av aminosyror i blodet ökar.

Utöver den snabba upptagningsförmågan innehåller hydrolyserat vassleprotein minimalt med kolhydrater och fett vilket är mycket bra för dig som följer en striktare diet. Upptagningsförmågan gör även att kosttillskottet blir mycket skonsamt mot din mage samt att det är låglaktos.

Det bästa hydrolyserade vassleproteinet

Det kan vara svårt att veta vilket protein som du ska köpa. Marknaden erbjuder en rad olika alternativ som alla är olika. Vi ska därför nu hjälpa dig att ta fram några produkter som både vi och marknaden tycker är mycket bra.

Platinum Hydro Whey, 1,6 kg

  • Hydrolyserat vassleprotein 
  • Med tillsatt, mikroniserat BCAA 
  • Hög halt protein som bidrar till att öka muskelmassan 
  • 40 serveringar per burk 

Whey Hydro, 900 g, Peach Ice Tea

  • Högvärdigt protein
  • +25 g protein per servering
  • 0,3 g laktos
  • Låg fetthalt
  • Gott och lättlösligt

Slutsats

Nu har vi visat våra egna och marknadens favoriter. Alla dessa produkter har många bra egenskaper och fördelar och är perfekta för dig som vill få i dig mer ha ett förstklassigt kosttillskott. Det kan vara svårt att välja vad för hydrolyserat vassleprotein man ska köpa och vi hoppas att vi har gett dig tips och vägledning vid ditt köp. Gymgrossisten säljer även alla dessa produkter. Om du har några frågor så är det bara att kontakta oss!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen