Skillnaden mellan Whey-80 och Whey-100

Inledning

Vad är ”Whey” och vilka olika typer finns det? Vassleprotein som även kallas ”Whey” är ett mjölkprotein och det utgör ungefär 20% av det totala proteininnehållet i komjölk. Genom särskilda metoder kan man alltså skilja proteinet från resten av de produkter som finns i vasslen, det är en flerstegsmetod där koncentratet av protein höjs efter varje steg. Vassleprotein kan ha en varierande koncentration från 30% upp till hela 100%. Detta kosttillskott är en mycket högkvalitativ källa till protein och är vanligt förekommande bland de som tränar hårt och har som målsättning att öka sitt proteinintag. Whey-protein har en mycket bra balans av de viktiga aminosyrorna kroppen behöver för att kunna bygga samt reparera muskler, vilket också är anledningen till att det är så populärt bland idrottare som lägger vikt vid muskelåterhämtning ovh muskeltillväxt.

Vassleprotein finns i två olika former, som koncentrat och som isolat. Båda har olika egenskaper och lämpar sig bäst för olika typer av idrottare och vi ska i denna artikel förklara när den ena kan passa bättre än den andra.

Whey-80 eller Whey-100?

Så vilket Whey-protein är bäst? Vassleprotein finns i två olika former, vassleproteinkoncentrat och vassleproteinisolat. Båda har gemensamt att de är kalorisnåla samt att de har en hög proteinhalt. Skillnaden är att isolatet har en högra proteinhalt per 100 gram.

Whey-80: Den vanligare äv de två formerna är vassleproteinkoncentrat även kallat Whey-80 som är rik på fett och laktos och som innehåller 70-80% protein. Vanligtvis har denna typ av Whey-protein en högre halt av kolhydrater, fett och laktos än vad isolatet har. Koncentrat är en mindre bearbetad form av vassleprotein vilket innebär att det innehåller mer av de naturliga sakerna man finner i mjölk. Whey-80 är ett högpresterande kosttillskott som är mycket prisvärt och som är lämplig att användas av alla idrottare. Vassleproteinkoncentrat är något vi verkligen rekommenderar för dig som är ny till träning, vill ha ett prisvärt kosttillskott och som samtidigt vill öka intaget av protein.

Whey-100: Vassleproteinisolatet som även kallas Whey-100 skiljer sig på det sättet att det är mer koncentrerat och innehåller vanligtvis drygt 90% protein och har en mindre andel av fett och laktos. Eftersom detta är ett isolat så innebär det att reningsprocessen för proteinet är betydligt större, vilket då också resulterar i ökad koncentration av protein och minskad mängd kalorier. Whey-100 är en mer optimal produkt för dig som går på diet och vill hålla ner intaget av fett och kolhydrater och även för dig som är laktosintolerant eftersom isolatet innehåller betydligt mindre laktos. Vi rekommenderar Whey-100 starkt för dig som vill ta din träning till nästa nivå och som har som målsättning att öka intaget av protein.

Vilka Whey produkter är bäst?

Det kan vara svårt att veta vilket Whey protein som du ska köpa. Marknaden erbjuder en rad olika alternativ som alla är olika. Vi ska därför nu hjälpa dig att ta fram några Whey produkter som både vi och marknaden tycker är mycket bra.

Whey-80 Vassleprotein 1 kg

 • Marknadsledande vassleprotein
 • Över 20 Fantastiska smaker
 • Utmärkt löslighet
 • Höj proteinintaget enkelt
 • 27 gram protein per servering

Whey-80 Mix&Match

Vassleprotein från märket Star Nutrition. Detta är det marknadsledande vassleproteinet och är ett perfekt kosttillskott för dig som vill ta din träning till nästa nivå. Denna produkt gör att du kan hålla uppe ditt proteinintag som i sin tur gör att dina muskler kan växa. Denna produkt är norra Europas mest sålda protein och det är den för att den har hög proteinhalt, bra löslighet och finns i 20 olika smaker.

Whey-100 Vassleprotein 1 kg

 • Upp till 87% protein
 • Naturligt lågt fett- och sockerinnehåll
 • Låg laktosnivå
 • Protein av högsta möjliga kvalitet
 • Tas snabbt och effektivt upp i kroppen
 • Lättblandat och skummar eller klumpar sig inte
 • För atleter som vill ha det bästa

Optimum Nutrition 100% Whey Gold Standard Vassleprotein 908 g

 • Upp till 87% protein
 • Naturligt lågt fett- och sockerinnehåll
 • Låg laktosnivå
 • Protein av högsta möjliga kvalitet
 • Tas snabbt och effektivt upp i kroppen
 • Lättblandat och skummar eller klumpar sig inte
 • För atleter som vill ha det bästa

Slutsats

Nu har vi visat våra egna och marknadens 5 favoriter. Alla dessa Whey produkter har många bra egenskaper och fördelar och är perfekta för dig som vill få i dig mer protein. Det kan vara svårt att välja vad för kosttillskott man ska köpa och vi hoppas att vi har gett dig tips och vägledning vid ditt köp. Gymgrossisten säljer även alla dessa produkter. Om du har några frågor så är det bara att kontakta oss!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen